Ryžiai "Skanėja" dėžutėse
|
|||
Basmati ryžiai (0,4 kg)
Vidutinė maistinė ir energinė vertė
| Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g |
RVK* % 100 g |
|
| Energinė vertė | 1517 kJ | 18% |
| 358 kcal | 18% | |
| Riebalai, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0,8 g | 1% |
| 0,2 g | 1% | |
| Angliavandeniai, iš kurių cukrų | 77,9 g | 29% |
| 1,0 g | 1% | |
| Skaidulinės medžiagos | 3,0 g | 12% |
| Baltymai | 8,2 g | 16% |
| Druska | 0,0 g | 0% |
* Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/2000 kcal)
|
|||
Plikyti ir laukiniai ryžiai (0,4 kg)
Vidutinė maistinė ir energinė vertė
| Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g |
RVK* % 100 g |
|
| Energinė vertė | 1522 kJ | 18% |
| 360 kcal | 18% | |
| Riebalai, | 0,8 g | 1% |
| iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0,1 g | 1% |
| Angliavandeniai, | 78,5 g | 30% |
| iš kurių cukrų | 0,9 g | 1% |
| Skaidulinės medžiagos | 9,0 g | 18% |
| Baltymai | 3,2 g | 13% |
| Druska | 0,0 g | 0% |
* Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/2000 kcal)
|
|||
Sušių ryžiai (0,4 kg)
Vidutinė maistinė ir energinė vertė
| Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g |
RVK* % 100 g |
|
| Energinė vertė | 1549 kJ | 18% |
| 365 kcal | 18% | |
| Riebalai, | 0,6 g | 1% |
| iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0,1 g | 1% |
| Angliavandeniai, | 81,7 g | 31% |
| iš kurių cukrų | - | 0% |
| Skaidulinės medžiagos | 2,8 g | 11% |
| Baltymai | 6,8 g | 14% |
| Druska | 0,0 g | 0% |
* Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/2000 kcal)
|
|||
Arborio trumpagrūdžiai ryžiai (0,4 kg)
Vidutinė maistinė ir energinė vertė
| Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g |
RVK* % 100 g |
|
| Energinė vertė | 1546 kJ | 18% |
| 365 kcal | 18% | |
| Riebalai, | 1,4 g | 2% |
| iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0,11 g | 0,6% |
| Angliavandeniai, | 79,9 g | 31% |
| iš kurių cukrų | 0,2 g | 0,2 |
| Skaidulinės medžiagos | 2,8 g | 11% |
| Baltymai | 6,8 g | 14% |
| Druska | 0,0 g | 0% |
* Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/2000 kcal)
|
|||
Raudonieji ryžiai (0,4 kg)
Vidutinė maistinė ir energinė vertė
| Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g |
RVK* % 100 g |
|
| Energinė vertė | 1590 kJ | 19% |
| 375 kcal | 19% | |
| Riebalai, | 2,4 g | 3% |
| iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0,2 g | 1% |
| Angliavandeniai, | 80,0 g | 31% |
| iš kurių cukrų | 0,3 g | 0% |
| Skaidulinės medžiagos | 3,4 g | 13% |
| Baltymai | 6,7 g | 13% |
| Druska | 0,0 g | 0% |
* Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/2000 kcal)
|
|||
Rudieji ir laukiniai ryžiai (0,4 kg)
Vidutinė maistinė ir energinė vertė
| Vidutinė maistinė ir energinė vertės 100 g |
RVK* % 100 g |
|
| Energinė vertė | 1563 kJ | 18% |
| 369 kcal | 18% | |
| Riebalai, | 2,4 g | 3% |
| iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0,7 g | 4% |
| Angliavandeniai, | 76,7 g | 28% |
| iš kurių cukrų | 0,9 g | 1% |
| Skaidulinės medžiagos | 4,5 g | 18% |
| Baltymai | 7,9 g | 16% |
| Druska | 0,0 g | 0% |
* Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/2000 kcal)
|
|||
Laukiniai ryžiai (0,2 kg)
Vidutinė maistinė ir energinė vertė
| Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g |
RVK* % 100 g |
|
| Energinė vertė | 1610 kJ | 19% |
| 380 kcal | 19% | |
| Riebalai, | 1,0 g | 1% |
| iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0,2 g | 1% |
| Angliavandeniai, | 74,9 g | 29% |
| iš kurių cukrų | 2,5 g | 3% |
| Skaidulinės medžiagos |
6,2 g |
25% |
| Baltymai | 14,7 g | 29% |
| Druska | 0,0 g | 0% |
* Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/2000 kcal)












